۲ آذر ۱۴۰۳

پایگاه مقالات و اخبار دندانپزشکی

آخرین خبرها

نگرش سازمان های بیمه گر به خدمات دندانپزشکی

نگرش سازمان های بیمه گر به خدمات دندانپزشکی

نگرش سازمان های بیمه گر به خدمات دندانپزشکی

مجید قاسمیان پور در برنامه “مناظره” رادیو گفت‌وگو با خاطرنشان کردن اینکه در این حوزه باید دو کار انجام دهیم، گفت: نخست اینکه فاکتورهای مشترک در حوزه پزشکی را مورد توجّه قرار دهیم و دوّم اینکه به زیرساخت های نظام سلامت در حوزه دهان و دندان با وسواس و نگاه علمی بیشتری توجّه نماییم.
برنامه “مناظره” با موضوع بیمه های دهان و دندان و با حضور دکتر احمد آریایی نژاد نماینده و عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، دکتر مجید قاسمیان پور عضو شورای سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت و معاون پژوهشکده علوم دندان پزشکی و دکتر کوروش فرزین معاون پزشک خانواده و نظام ارجاع سازمان بیمه سلامت ایران روانه آنتن شد.
دکتر احمد آریایی نژاد با بیان اینکه وقتی نقش دندان را یادآوری کنیم، اهمیّت آن نیز برایمان نمایان می شود، گفت: یکی از نقش ها، بخش اسکلتی و زیبایی چهره است. مقایسه کنید کسی را که دندان هایش سالم سرجایش است و کسی که فاقد دندان های سالم و زیبا است.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی دوّمین نقش دندان ها را در تلفّظ حروف دانست و اظهار داشت: وقتی دندان نداشته باشیم در تلفّظ خیلی از حروف مشکل داریم. وقتی بهداشت دهان و دندان رعایت می شود، نقش بسیار بالایی در افزایش حافظه دارد. همچنین مسئله مهم دیگر در خصوص دهان و دندان، بحث آغاز هضم و جذب و غذا است که از این مرحله شروع می شود. اگر در آغاز این فرآیند دچار مشکل شویم، بیماری های گوارشی به سراغ افراد می آیند.
دکتر مجید قاسمیان پور به بیماری های عفونی اشاره کرد و گفت: شاید شایع ترین بیماری عفونی در جوامع بشری، پوسیدگی دندان است. این عارضه به دلیل میکروب هایی که روی آن اثر دارد، دقیقاً مشابه با میکروب هایی است که روی دریچه قلب تاُثیر می گذارد و به همین جهت باعث ایجاد بیماری های سیستمیک نیز می شود.
وی افزود: امروزه مطالعات نشان می دهد، روی پلاک هایی در افرادی که گرفتگی عروق قلبی دارند میکروب هایی وجود دارد که مشابه میکروب هایی است که روی جرم های دندان هستند. مطالعات نشان می دهد در زایمان های زودرس بیماری های دهان و دندان خودش را نشان می دهد. در بیماری های دیابتی، وجود زخم ،عارضه بسیار خطرناکی است زیرا بهبود زخم اصلا صورت نمی گیرد و اگر کسی بیماری لثّه داشته باشد به گونه ای است که زخمی به وسعت کف دستش را حمل می کند.
عضو شورای سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت به شاخص های حوزه دهان و دندان اشاره داشت و بیان کرد: شایع ترین این شاخص ها مجموعه ای از دندان های پوسیده، پر شده و از دست رفته را در بر می گیرد. این سه اثر را وقتی در دهان یک فرد بررسی می کنند، نشان می دهد چه اوضاع و احوالی در خصوص سلامت دندان هایش وجود دارد.
قاسمیان پور با خاطرنشان کردن اینکه در این حوزه باید دو کار انجام دهیم، عنوان داشت: نخست اینکه فاکتورهای مشترک در حوزه پزشکی را مورد توجّه قرار دهیم و دوم اینکه به زیرساخت های نظام سلامت در حوزه دهان و دندان با وسواس و نگاه علمی بیشتری توجّه نماییم.
در ادامه آریایی نژاد گفت: بنده سال های سال به عنوان مربّی بهداشت در مدارس فعالیت می کردم. یکی از کارهای ما معاینه دهان و دندان دانش آموزان در مقطع ابتدایی بود. بنده علت پوسیدگی دندان را برای بچه ها توضیح می دادم و متاسفانه گاهی اعتراض می شد که چرا وقتت را صرف آموزش می کنید! آنها از من می خواستند که فقط تعداد دندان های پوسیده هر فرد را گزارش کنم!
وی ادامه داد: در حقیقت یکی از خلاء های موجود این است که زمانی برای آموزش گذاشته نمی شود که هم در خانواده و هم در مدارس این مسئله وجود دارد. از سوی دیگر تغذیه نامناسب با غذاهای حاضری و شیرین به خراب شدن دندان ها کمک می کند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه بچه ها در دوران ابتدایی بالای ۶ دندان پوسیده دارند، اظهار داشت: متاسفانه خیلی ها اطلاع ندارند که این دندان ششم دندان دائمی است که در شش سالگی در کنار دندان های شیری در می آید و استنباط خیلی از خانواده ها این است که این دندان نیز شیری است!
در ادامه دکتر کوروش فرزین به مسئله بیمه اشاره کرد و عنوان داشت: بسته خدمات بیمه پایه از سال ۷۳ که سازمان بیمه خدمات درمانی تشکیل شد و تبدیل به سازمان بیمه سلامت ایران شد، بسته خدمات دندان پزشکی خیلی رشد نداشته است.
وی ادامه داد: کارهایی که در حوزه دهان و دندان مورد حمایت بیمه ها بود خیلی اندک بودند مانند کشیدن دندان و جرم گیری و خدماتی که نگرش پیشگیری نداشتند. سهمی که بیمه ها برای خدمات دندانپزشکی قائل بودند بسیار کم بود و شاید یک درصد کل هزینه ها را شامل می شد.
وی به تشکیل سازمان بیمه سلامت ایران در سال ۹۱ اشاره کرد و اظهار داشت: قرار بود این سازمان از نگرش درمان به سمت سلامت برود و همین باعث شد بسته خدمات دندانپزشکی تغییراتی داشته باشد. البته متاسفانه سرانه ها خیلی رشد نکرد و فاصله میان تعرفه های دولتی که سازمان بیمه گر پوشش می دادند و تعرفه خصوصی که عمده مردم به آن رجوع می کردند، زیاد بود و همین باعث شده بود اقبالی به پوشش خدمات در سازمان های بیمه گر وجود نداشته باشد.
فرزین به ابلاغ بسته خدمات جدید در سال گذشته اشاره داشت و گفت: این بسته خدمتی هر چند خیلی پر و پیمان نیست ولی حداقل چند خدمت از جمله آموزش و ترمیم دندان شماره شش کودکان ۶ تا ۱۲ سال در بسته خدمتی سازمان های بیمه گر قرار گرفت و این سازمان ها موظف به پوشش این نوع خدمات شدند.

منبع: سلامت نیوز

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

2 + 18 =